Προσοχή! Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.    
Μάθετε περισσότερα    ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ
Raw Chia Seeds 250g
Συσκευασία 250g
  • Μείωση της χοληστερόλης
  • Αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνη,φυτικές ίνες,Ω3 λιπαρά οξέα

 

Διαθεσιμότητα Άμεση
01-180-006
TIMH METΡΗΤΟΙΣ:
2.88 

*Προϊόν Βιολογικής γεωργίας

Για αιώνες αυτοί οι μικροί σπόροι χρησιμοποιηθήκαν ως μια από τις βασικές τροφές των Ινδιάνων της Νότιας Αμερικής. Δίνουν εξαιρετική ενέργεια όλη την ημέρα, σαν να έχουμε πάρει έναν μεσημεριανό υπνάκο.

Περιέχουν 30% πρωτεΐνη, 30% φυτικές ίνες και 30% Ω3 λιπαρά οξέα. Οι ίνες των σπόρων Chia απορροφούν νερό πολλαπλάσιο του όγκου τους. Στο στομάχι μετατρέπονται σε ένα είδος ζελέ, εμποδίζοντας τα ένζυμα του στομάχου να διασπάσουν τους υδατάνθρακες. Έτσι, «δυσκολεύονται» οι υδατάνθρακες από το να μετατραπούν σε σάκχαρα, πράγμα ωφέλιμο ιδιαίτερα σε όσους έχουν προβλήματα σακχάρου στο αίμα.

Η ενέργεια και ευεξία που νιώθουμε με την κατανάλωσή τους προέρχεται από αυτή την αργή πέψη των υδατανθρακών. Η ιδιότητα αυτή της συγκράτησης νερού βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού μας. Είναι, επίσης, ιδιαίτερα ωφέλιμοι σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, κυρίως σε αυτές που οφείλονται σε ανθυγιεινή διατροφή και έλλειψη φυτικών ινών και πολύ χρήσιμοι στις δίαιτες, βοηθώντας στην απώλεια βάρους, κάνοντας τον οργανισμό να νιώθει πλήρης για ώρες χωρίς το αίσθημα της πείνας.

Οι σπόροι Chia μειώνουν τη χοληστερόλη, έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου και είναι πολύ καλή πηγή Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρών οξέων. Χρησιμοποιούνται επίσης για προβλήματα υψηλής πίεσης, σε καρδιακές ασθένειες, στον σακχαρώδη διαβήτη, την οστεοπόρωση και την κυτταρική αναγέννηση κατά τη διάρκεια της κύησης.

 

Τρόπος χρήσης: Μουλιάζουμε 1 κουτ. του γλυκού σπόρους για μισή ώρα στο νερό. Το ζελέ που προκύπτει το καταναλώνουμε πριν το μεσημεριανό φαγητό. Επίσης μπορούμε να τα αναμείξουμε με δημητριακά smoothies, σάλτσες, σαλάτες. Μπορούν να αντικαταστήσουν το αυγό στη μαγειρική και να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή ζελέ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις